Доналд Тръмп-младши публикува имейли в профила си в "Туитър", които показват да обсъжда планове за среща, на която да чуе информация във вреда на Хилари Клинтън, съобщават АП и АФП.

Имейлите са довели до организираното на срещата с руската адвокатка Наталия Веселницкая.

В съобщение най-големият син на американския президент заявява, че е публикувал имейли "с цел да бъде напълно прозрачен".

Електронната кореспонденция е с британския музикален публицист Роб Голдстоун. Имейлите показват, че на Тръмп-младши е съобщено, че руското правителство има информация, която може да "инкриминира" Хилари Клинтън и отношението й към Москва.

При размяната на имейли с Голдстоун на Тръмп-младши са предложени доказателства за извършени от Клинтън престъпления, която очевидно информация е дошла от руски източници.

Голдстоун казал на Тръмп-младши, че има "някои официални документи и информация, която уличава Хилари и отношението й към Русия". Той казал на сина на американския лидер: "Би била много полезна на баща ти". Публицистът също споменал, че чувствителната информация е част от "подкрепата" на руското правителство за Доналд Тръмп.

Тръмп-младши изглежда се е заинтересовал много от информацията.

"Ако е това, което казваш, ще се зарадвам, особено по-късно през лятото", отговорил синът на президента, намеквайки, че вероятните "мръсотии" за Клинтън могат да бъдат особено полезни по-късно по време на президентската кампания.

В имейли се споменава за влиятелен руски прокурор, който предложил предоставяне на информация. 

Организацията на Тръмп потвърди автентичността на съобщенията в профила на Тръмп-младши.

По-рано руският адвокат, срещнал със сина на американския президент по време на предизборната кампания през миналата година, заяви в интервю за NBC, че не е имал връзки с Кремъл.

Наталия Веселницкая поясни, че срещата е била за санкциите срещу Русия.

Адвокатът, срещнал се с Доналд Тръмп-младши, потвърди, че няма контакти с Кремъл

Адвокатът, срещнал се с Доналд Тръмп-младши, потвърди, че няма контакти с Кремъл

Наталия Веселницкая разкри, че се е срещнала с Доналд Тръмп-младши