Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва "Туитър", за да обяви, че нови "големи" санкции ще бъдат наложени на КНДР след последното ракетно изпитание на тоталитарния режим.

Тръмп за изстреляната ракета от КНДР: Ситуация, с която ще се справим

Тръмп за изстреляната ракета от КНДР: Ситуация, с която ще се справим

НАТО: Пхенян подкопава регионалната и международната сигурност

Преди малко разговарях с президента на Китай Си Дзинпин относно провокативните действия на Северна Корея. Днес допълнителни големи санкции ще бъдат наложени на Северна Корея, отбеляза той и допълни, че ще се справят със ситуацията.

Белият дом информира, цитиран от АФП, че Тръмп е обсъдил ракетното изпитание по време на телефонен разговор със Си Дзинпин. Президентът на САЩ е призовал Китай да използва "всички налични лостове" за оказване на влияние върху КНДР, за да се откаже от провокациите и да се върне на пътя на ядрено разоръжаване на Корейския полуостров.

Пхенян изстреля нова балистична ракета

Пхенян изстреля нова балистична ракета

След почти двумесечно затишие...

Президентът Тръмп подчерта решимостта на САЩ да се защитят и да защитят съюзниците си от растящата заплаха от страна на севернокорейския режим. Президентът Тръмп подчерта необходимостта Китай да използва всички налични лостове за оказване на въздействие и убеждаване на Северна Корея да престане с провокациите и се върне на пътя за ядрено разоръжаване, се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

Китай "сериозно разтревожен" от ракетното изпитание на Северна Корея

Китай "сериозно разтревожен" от ракетното изпитание на Северна Корея

Настоя Пхенян да се придържа към резолюциите на Съвета на сигурност

По-рано американският лидер увери, че ситуацията ще бъде разрешена след новото успешно изпитание на ракета от Пхенян.

Държавната телевизия на КНДР обяви, че междуконтиненталната балистична ракета Hwasong-15 може да достигне до територията на САЩ.