Американският президент Доналд Тръмп напуска болницата, в която бе настанен от съображения за сигурност след потвърдената му диагноза коронавирус. Това ще се случи още тази вечер (местно време, рано сутринта във вторник българско време). Това съобщи самият той в "Туитър".

Ще напусна медицинския център "Уолтър Рийд" днес в 18:30 ч. Чувствам се наистина добре! Не се страхувайте от коронавируса. Не позволявайте да доминира в живота ви. С администрацията ми разработихме някои наистина страхотни лекарства и знания. Чувствам се по-добре, отколкото преди 20 години!, написа той.

Доналд Тръмп изненада симпатизанти - помаха им от автомобила си

Доналд Тръмп изненада симпатизанти - помаха им от автомобила си

Президентът беше с маска в кола

Припомняме, че Тръмп бе критикуван заради кратката си разходка с кола около болницата, в присъствието на агенти от "Сикрет сървис", които е възможно да е заразил.

Това е поредна критика към поведението на държавния глава по време на пандемия, особено след положителните тестове на редица лица от екипа му.

Той предупреди преди ден, че скоро ще се върне към предизборната си кампания. 

Предполага се, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и още най-малко седем души са се заразили с коронавирус по време на церемонията по номинирането на Ейми Барет за съдия от Върховния съд.

Вицепрезидентът Майк Пенс и съпругата му Карен отново преминаха през тест за коронавирус, който потвърди, че те не са заразени.

Пенс не прекрати предизборната компания, а ако състоянието на здравословното състояние на президента Тръмп се влоши и той не е в състояние да работи, пълномощията ще бъдат предоставени именно на Майк Пенс.

На 7 октомври предстои и планираният дебат между претендентите Пенс и Харис.