Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп нарече водещ демократ "палячо", който се държи като типичен политик, но го призова да работи с републиканците, съобщава "Франс прес".

В поредния си коментар в "Туитър" магнатът атакува лидера на малцинството в Сената Чък Шумър на фона на оживен дебат за здравната реформа. Преди Тръмп хвалеше Шумър.

Републиканците се заканиха да реформират или да отменят здравната реформа "Обамакеър", която позволява на милиони бедни американци да получат здравно покритие. Но републиканците критикуват реформата заради увеличаващите се такси.

Обаче републиканците, които контролират двете камари на Конгреса и ще поемат и Белия дом от 20 януари, изглеждат несигурни относно какво трябва да се замени в "Обамакеър".

"Демократите, водени от ръководителя палячо Чък Шумър, знаят колко лош е "Обамакеър" и в каква каша са те", отбеляза магнатът.

Вместо да работят за оправянето му, те правият типичните политически неща и обвиняват. Фактът е, че "Обамакеър" е лъжа от самото начало. Време е републиканците и демократите заедно да излязат с план в здравеопазването, който наистина да работи - по-малко разходи и далеч по-добре, добави той.