Американският президент Доналд Тръмп нареди на ФБР да разследва съдия Брет Кавано по обвиненията в изнасилване. Той се позова на искане на Сената. Това се казва в изявление на Белия дом, публикувано и в "Туитър". 

Припомняме, че Кавано е номинацията на Тръмп за върховен съдия и въпреки скандала около името му, той все още го подкрепя. Тази нощ трябваше да се проведе гласуване в Сената, но то бе отложено със седмица по искане на сенатори. 

Кавано е поредният скандал, разтърсил управлението на Тръмп. 

Сенаторът републиканец Джеф Флейк настоя ФБР да проведе разследване на обвиненията на жени срещу Кавано. Те бяха изслушани от сенатската комисия по-рано, която след това гласува "за" кандидатурата на съдията. Самият Флейк подкрепя Кавано, но настоява за разследване, тъй като "това е наш дълг". 

Неофициално се твърди, че Тръмп е бесен Флейк заради забавянето на гласуването. Самият той призна, че не знае как ще гласуват съпартийците му сред сенаторите. 

Самият Кавано отрече обвиненията и нападна на свой ред противниците на Тръмп, че искат да го провалят. Д-р Кристин Форд твърди, че изнасилването се е случило преди около 40 години, когато двамата са били ученици и е белязало целия ѝ живот. Самият Тръмп заяви, че тя е жена, на чиито показания може да се вярва, но все пак подкрепя Кавано и той се е представил достойно по време на изслушването си.