Съветникът по националната сигурност на Белия дом Робърт О'Брайън заяви, че президентът Доналд Тръмп няма да има лична среща с руския президент Владимир Путин преди президентските избори през ноември, информира Си Ен Ен.

"Ние отхвърлихме това", отговори съветникът на въпрос по време на участие в предаване по NBC.

По-рано NBC съобщи, че президентът е казал на съветниците си, че иска лична среща с Путин преди президентския вот, като потенциално да се проведе в САЩ.

Тръмп иска среща с Путин в ООН на 15 септември?

Тръмп иска среща с Путин в ООН на 15 септември?

В публикацията се говори, че най-вероятната дата за провеждане на такава среща се явява 15 септември

Запитан да обясни дали президентът е поискал среща с руския си колега в САЩ, О'Брайън отговори: "Не, ние няма да организираме среща с Путин в САЩ".

Ще се радваме, ако Путин дойде тук, за да подпишем страхотно споразумение за контрол върху въоръжението, което ще защити американците и руснаците, добави той.

По думите му вместо среща с Тръмп преди изборите руснаците предлагат среща на върха на петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН, за да се опитат да притиснат САЩ да се върнат в ядрената сделка с Иран. Вчера американският лидер каза, че не иска да участва на виртуална среща за Иран.

О'Брайън коментира още, че САЩ са заинтересовани да имат по-добри отношения и да сключат споразумение за контрола върху оръжията с Русия.

Когато Съветският съюз съществуваше и империята на злото съществуваше, Роналд Рейгън преговаря за намаляване на ядрените оръжия, насочени към двете държави. Бихме искали да видим това да се случва. Бихме искали да имаме добри отношения с Русия, но това зависи от руснаците, обясни съветникът на Тръмп.