Демократите, ако получат мнозинство в Сената, ще се опитат да доведат САЩ до комунизъм. Това мнение изрази в събота настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки с поддръжници в щата Джорджия.

Доналд Тръмп беше посрещнат със скандирания "Още четири години" от хиляди свои привърженици на митинга в Джорджия.

Той заедно с първата дама Мелания Тръмп участва в проявата, за да подкрепи двама републикански кандидати за сенатори в щата. Те се явяват на втори тур на вота за 5 януари.

За целта Тръмп призова привържениците си да отмъстят за неговото поражение, като гласуват на втория тур за двамата републиканци.

Така той непряко призна, че е загубил битката за преизбирането си за Белия дом.

"На тези избори е заложен контрол над Сената. Това означава контрол над страната. Избирателите в Джорджия ще определят коя партия управлява всеки комитет, пише всеки законодателен акт и контролира всеки долар на данъкоплатеца. Много е просто. Вие ще решите дали децата ви ще растат в социалистическа страна или те ще израснат в свободна държава.

И ще ви кажа, че социализмът е само началото за тези хора. Тези хора искат да отидат по-далеч от социализма, те искат да преминат към комунистическата форма на управление, аз не се съмнявам в това ", - каза Тръмп.

Тръмп притиснал губернатора на Джорджия, за да спре Байдън

Тръмп притиснал губернатора на Джорджия, за да спре Байдън

Напрежение в битката за Белия дом

На 5 януари в Джорджия ще се проведат изборите за горната камара на законодателния орган на щата. На карта са заложени два мандата, които могат да разрешат въпроса за контрола върху Сената от страна на републиканците или демократите.