Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп ще представи нов план за имиграцията в четвъртък, съобщи CNBC. Медията цитира висши служители от администрацията. Според неназованите служители, планът ще включва изграждането на стена на американско-мексиканската граница, както и "по-справедлива" система от точки за имигранти, кандидатстващи за американско гражданство, които ще се основават на умения и ще облагодетелстват по-високообразованите личности. 

Тръмп: Нелегалната имиграция от Мексико е хуманитарна криза
Обновена

Тръмп: Нелегалната имиграция от Мексико е хуманитарна криза

Президентът не обяви извънредно положение, както се очакваше

"Това, което правим, е завършването на първата стъпка ", казва висш служител. "Ще видим как всички реагират и след това ще видим как изглеждат стъпка втора и трета стъпка", добави източникът. Длъжностните лица подчертаха, че администрацията на Тръмп ще представи плана на републиканските и демократическите депутати, но подчерта, че няма вероятност предложението да се превърне в закон в сегашната му форма.

Тръмп критикува демократите, че отказват да променят имиграционните закони в страната и призовава за по-силни граници, за да предотвратят влизането на нелегалните имигранти в САЩ.