Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди американците да очакват "много смърт", съобщават световни агенции.

Американският лидер предупреди, че най-лошото за САЩ тепърва предстои. Той също използва редовната пресконференция, за да призове американците да използват малко проучваното лекарство против малария хидроксихлорохин като превантивна мярка, въпреки че здравните експерти призовават да се внимава с това лекарство.

Тръмп уволнил Аткинсън заради украинския доклад

Тръмп уволнил Аткинсън заради украинския доклад

За това, че предал в Конгреса показанията на разобличителя...

Държавният глава на САЩ също предупреди, че следващите две седмици ще бъдат "най-тежките" и че ще има "много смърт". Той нареди да се мобилизират 1000 войници за подпомагане на щатите.

В САЩ случаите на заразени с коронавирус достигнаха над 310 000 души, а по света са над 1,2 милиона. Междувременно губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо благодари на Китай, който дари 1000 вентилатора. Събота космополитният град регистрира най-тежкия ден - 630 починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. потвърдени случая, а починалите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,2 млн. случая и над 64 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 246 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".