Тези избори са избор между АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА и СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ КОШМАР. Нашите противници искат да превърнат Америка в комунистическа Куба или социалистическа Венецуела. Докато съм президент, Америка НИКОГА няма да бъде социалистическа държава!

Това написа американският президент Доналд Тръмп в "Туитър" седмица преди изборите, на които той ще се бори за преизбиране. Той използва случая отново да "удари" основния си конкурент за вота - демократа Джо Байдън.

В продължение на половин век, Джо Байдън възлага на външни изпълнители вашите работни места, отваря границите ви и жертва американска кръв и съкровища в безкрайни чужди войни. Джо Байдън е корумпиран политик - Ако Байдън победи, Китай печели. Когато победим, Флорида печели - и Америка печели!, настоява държавният глава.

Тръмп и Байдън в смъртоносна схватка за Флорида и Аризона дни преди вота

Тръмп и Байдън в смъртоносна схватка за Флорида и Аризона дни преди вота

Щатът Пенсилвания може да реши битката

Тръмп написа съобщенията преди поредната си предизборна изява - в щата Флорида.

Ако не звуча като типичен политик от Вашингтон, това е, защото НЕ съм политик. Ако не винаги играя по правилата на Вашингтон, това е така, защото бях избран да се бия за ВАС, по-здраво, отколкото някой някога е правил!, написа още Тръмп. 

Reuters/Ipsos анкетираха най-вероятни избиратели в шест щата - Уисконсин, Пенсилвания, Мичиган, Северна Каролина, Флорида и Аризона, които ще решат дали Тръмп печели втори мандат или Байдън го измества от Белия дом.

Анкетата във Флорида от 21 до 27 октомври показва, че Байдън води с 49% срещу 47 на сто за президента на САЩ. Предишното проучване даваше 4% преднина за Байдън (50 на сто).

32% от анкетираните в щата вече са гласували.

48% смятат, че Байдън по-добре ще се справи с пандемията от коронавирус, а 42 на сто мислят същото за Тръмп.

52% от респондентите вярват, че Тръмп по-добре ще управлява икономиката спрямо 41% за Байдън.

На национално ниво Байдън води на Тръмп със 7,8%, а в Аризона разликата е 3,5% в полза на бившия вицепрезидент.