Президентът на САЩ Доналд Тръмп остро разкритикува бившия си държавен секретар Рекс Тилърсън със съобщение в "Туитър". Toй го обвини в лъжа.

По-рано тази седмица Тилърсън заяви пред членове на Комисията по външни работи към Камарата на представителите, че руският лидер Владимир Путин е бил по-добре подготвен от президента Тръмп по време на ключова среща в Германия, която е поставила американския лидер в неудобна позиция по време на първата им среща на четири очи, пише "Вашингтон пост".

Американската страна предвиждаше по-кратка среща с размяна на любезности, но прерасна в двучасова среща с обсъждане на различни геополитически въпроси, съобщиха съветници към комисията, които коментираха продължилата 7 часа среща на комисията с Тилърсън.

Рекс Тилърсън, човек, който е "тъп като галош" и който напълно не беше подготвен да бъде държавен секретар, си измисли история, че Владимир Путин е бил по-добре подготвен на срещата ни в Хамбург, Германия. Не мисля, че Путин ще се съгласи. Вижте САЩ как се справят, написа американският лидер в социалната мрежа.

Путин и Тръмп се срещнаха за първи път в кулоарите на Г-20 в Хамбург през юли 2017 г.

Втора среща Тръмп - Путин на Г-20

Втора среща Тръмп - Путин на Г-20

В изявление Белият дом нарече

Тръмп уволни Тилърсън през март 2018 г.