Очаквано, американският президент Доналд Тръмп не остави без коментар и уволнението на бившия заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб. Припомняме, че по-рано стана ясно, че последният е освободен от правосъдния министър Джеф Сешънс два дни преди 50-годишнината си и правото му на ранно пенсиониране е под въпрос. 

Тръмп използва познатия начин, за да изрази позицията си по въпроса - чрез коментар в профила си в "Туитър". В него той намеси стария си враг Хилъри Клинтън и уволнения от него директор на ФБР Джеймс Коми. По-рано в друго съобщение той вече приветства уволнението на Маккейб като "велик ден за служителите на ФБР". След това отново го атакува.

Сешънс уволни Маккейб два дни преди пенсионирането му

Сешънс уволни Маккейб два дни преди пенсионирането му

След поредица от атаки от администрацията на Тръмп…

Колко хиляди долара е получила съпругата му по време на неуспешно кандидатиране за Сената на Вирджиния от екипа на тогавашния губернатор на щата Тери Макалиф, близък съюзник на Хилъри Клинтън, пита в съобщението си Тръмп. "Колко още лъжи"? Колко още изтичания на информация?", пита държавният глава. Той завършва с твърдението, че Джеймс Коми е знаел за всичко това. 

Андрю Маккейб коментира, че уволнението му е част от войната на администрацията на Тръмп срещу ФБР.

"Нарочиха ме и се отнесоха така с мен заради моята роля, моите действия исъбитията, на които станах свидетел след уволнението на Джеймс Коми", заяви Маккейб, който посвети на ФБР над 20 години и сам подаде оставка, така че уволнението му е формално.