Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че американският държавен глава Барак Обама е роден в САЩ, след като се съмняваше в продължение на години дали той е американски гражданин, цитиран от The Hill.

Клинтън: Тръмп дължи извинение на Обама и американския народ

Клинтън: Тръмп дължи извинение на Обама и американския народ

По думите й дори сега Тръмп да промени позицията си

Припомняме, вчера от щаба на Тръмп признаха, че американският президент Барак Обама е роден в САЩ. Кандидатът на Републиканската партия беше водач на движението на хората, които смятат, че Обама не е роден на територията на САЩ, което означава, че според американската конституция той нелегитимно заема президентския пост.   

Преди около час кандидатът на демократите Хилари Клинтън заяви, че съперникът й Доналд Тръмп дължи на американския президент Барак Обама и американския народ „извинение” за позицията си, че държавният глава не е роден в САЩ.

Самият Обама заяви, цитиран от АП, че смята, че повечето хора знаят, че е роден в САЩ. Той се надява по време на предизборната кампания фокусът да е към „по-сериозни въпроси”.

Никога не съм се съмнявал къде съм роден”, изтъкна той.

„Хилари Клинтън започна спора в кампанията й през 2008 година. Аз сложих неговия край. Президентът Барак Обама е роден в САЩ. Точка. Сега всички искаме да се върнем към това да направим САЩ отново силни и велики”, изтъкна Тръмп на предизборно мероприятие във Вашингтон.

Милиардерът веднага напусна подиума след краткия си коментар, отказвайки да отговори на журналистите.