Тридневен комендантски час беше наложен в Луисвил, Кентъки след протести и бунтове в четвъртък вечерта. Градското полицейско управление обяви това в четвъртък на страницата си в "Туитър".

"Въз основа на правомощията на кмета, комендантският час ще влезе в сила през следващите 72 часа между 21:00 и 06:30. Планирайте вашите действия и движения предварително", - пише полицията, обръщайки се към жителите на Луисвил.

Стрелба в Луисвил. Има пострадали

Стрелба в Луисвил. Има пострадали

Полицията разследва инцидента

Местният клон на Федералното бюро за разследвания на САЩ (ФБР) поиска в четвъртък обществеността да помогне за установяването на обстоятелствата по нараняването на двама полицаи в сряда по време на сблъсъци с протестиращи. Изпълняващият длъжността шеф на градската полиция Робърт Шрьодер по-рано в сряда информира за ареста на заподозрян за участие в нараняването на двама служители на реда.

В сряда в Луисвил започнаха протести и бунтове. По-рано през деня беше обявено, че градът няма да повдига обвинения за убийства срещу полицаи във връзка със смъртта на афроамериканката Брион Тейлър. Тя бе застреляна и убита от служителите на реда в апартамента ѝ през март. Трима пазители на закона влязоха в апартамента, по информация, че там има наркотици.

7 души са простреляни в Луисвил на протест срещу убийство на афроамериканка

7 души са простреляни в Луисвил на протест срещу убийство на афроамериканка

Най-малко един е в критично състояние

Тейлър и нейният приятел бяха в него. Последният влязъл в престрелка с полицията. По време на нея Тейлър, която спяла по това време, бил убит. Този случай привлече много внимание от медиите и правозащитните организации.

Протестиращите твърдят, че с полицаите се отнасят твърде леко. Един от тях е обвинен, но не за убийство, а с факта, че по време на операцията е предизвикал неоснователна заплаха за жителите на съседни апартаменти.