Трима души са убити при две отделни стрелби в Ротердам в четвъртък, според холандската полиция и местни медии, като стрелецът е арестуван, съобщават АФП и "Мирър".

Първите информации бяха, че въоръжен мъж в бойно облекло е застрелял един човек и двама души са ранени след два инцидента на две различни места в пристанищния град, докато полицията започна издирване на извършителя. Единият инцидент се е случил в жилищна сграда в западната част на града, а другият е станал в класна стая на Медицински център Еразъм, в центъра на града.

Холандските медии съобщиха, че човек е загинал в жилищната сградата. Според очевидци първоначално мъжът е избягал на мотоциклет.

Полицията в Ротердам вече потвърди, че заподозрян, 32-годишен мъж, е арестуван във връзка с шокиращите сцени. Мотивът му е неясен. Служителите казаха, че той е използвал пистолет.

Местни медии съобщиха също, че пожар е избухнал в друга сграда, където са се чули силни гърмежи. Причината за пожара засега не е известна и не е ясно дали някой е останал блокиран вътре. Холандските служби за сигурност и голяма група за спешна помощ, включително въоръжени служители и въздушна линейка, са на мястото на пожара, който продължава да се разпространява.

Студенти в Erasmus MC са били видени да напускат кампуса с вдигнати ръце, без обувки и много от тях плачели. По непотвърдени данни една от жертвите е учителка, а извършителят е нейният съпруг.

Има голямо полицейско присъствие във връзка със стрелбите, като въоръжени служители са забелязани на покрива на Erasmus Center - който е домът на медицинския факултет на университета Erasmus в Ротердам.

Трима пострадаха при стрелба в Ротердам

Трима пострадаха при стрелба в Ротердам

Инцидентът е станал по време на летен карнавал