Турция обяви най-строгия локдаун от началото на пандемията. За три седмици от четвъртък е в сила забрана за излизане навън, съобщи Reuters.

Мерките бяха наложени, след като частичният локдаун и вечерният час не доведоха до искания спад на заразяването. С над 35 хиляди нови случая дневно, Турция е на едно от първите места в света.

Търговските вериги ще работят с ограничено работно време. Затварят се всички работни места, с изключение на някои производства.

Над 40 000 новозаразени в Турция за денонощие

Над 40 000 новозаразени в Турция за денонощие

Общият брой на заразените в Турция е над 4,5 милиона

Всички ученици минават на дистанционно обучение. Спират работа ресторантите, заведенията за бързо хранене и кафенетата. Междуградските превози ще се осъществяват само със специално разрешение.

"Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди на ден. Ако не го направим, след като Европа навлиза в период на облекчаване на ограниченията, ще понесем сериозни последствия. Както за туризма, така и за търговията и образованието. Пълният локдаун започва в четвъртък, точно в 19 часа. Ще продължи до 5 сутринта на 17-и май", заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган.