Италианецът Джузепе Пекораро, който беше обвинен, че е запалил бездомник, призна, че е извършил убийството от ревност, предаде Би Би Си.

Пекораро заяви в съда, че е залял с бензин и е запалил жертвата - Марчело Чимино, който е спял до входа на приюта на монасите капуцини в Палермо.

Пекораро, който работи на бензиностанция, е смятал, че бездомникът преследва съпругата му. Улична камера е заснела как той залива с бензин Чимино.

Намиращи се наблизо хора са съобщили в полицията, че са чули как жертвата крещи от болка. Мъжът е починал преди пристигането на спешната помощ.

Пекораро е получил изгаряния по ръцете, когато е запалил матрака, върху който е лежал бездомният. Той беше арестуван в събота, по-малко от денонощие след извършването на престъплението.

Първоначално извършителят твърдеше, че се е изгорил на кафемашина, но по-късно направи самопризнания. Срещу него вече е повдигнато обвинение за убийство.

Кметът на Палермо Леолука Орландо определи деянието като чисто варварство и заяви, че флагът на кметството ще бъде спуснат в памет на убития Чимино.