Служител в американското посолство в Пакистан застреля двама души в Лахор. Според данните американецът стрелял по местните жители, тъй като те се опитали да го ограбят, съобщава lenta.ru.

Инцидентът станал, когато автомобилът, с който пътувал дипломатът спрял на светофар. В този момент до него спрял мотоциклет, с който пътували двама души. Единият от тях извадил пистолет. Без да чака реакцията на мотоциклетистите, американският дипломат извадил своето оръжие и открил огън. В резултат на това двамата били ранени, а по-късно починали от раните си.

Според предварителната версия на пакистанската полиция дипломатът е действал при самозащита, тъй като моторизираните мъже искали да го ограбят. Въпреки това убиецът все още е в ареста. От полицията съобщиха, че той сам се е предал в ръцете на властите след стореното.

Агенцията отбелязва, че жертвите на инцидента в Лахор са общо трима души, тъй като има загинал и случаен минувач. Той пострадал от идващия след американския дипломат консулски автомобил, чийто шофьор се втурнал да помага на колегата си.

Каква точно е длъжността на служителя в американското консулство не се уточнява.

Според данните на CNN той се казва Реймънд Дейвис. Тази информация бе потвърдена и от консулството в Исламабад. Търсачката на сайта на американското посолство в Лахор обаче не открива чиновник с подобно име.