„Всички съобщения, че имам нещо общо с неотдавнашния неуспешен опит за преврат в Турция са неуместни и напълно неточни”, заяви ген. Джоузеф Воутъл, цитиран от Ройтерс. Ръководителят на американското Централно военно командване генерал Джоузеф Воутъл отхвърли всички твърдения, че е замесен в провалилия се опит за преврат в Турция.

В продължение на много години Турция беше изключителен и жизненоважен партньор в региона. Оценяваме продължаващото сътрудничество, посочи ген. Джоузеф Воутъл.

„Американският генерал Джоузеф Воутъл стои на страната на заговорниците за преврата с тези свои думи”. Той се разкрива чрез изявленията си”, заяви Ердоган, цитиран от „Хюриет”. Той посети военния център „Голбашъ” в Анкара, където при бомбардировки от войници от превратаджии убиха десетки полицаи.

Въпросът за връщането на смъртното наказание в Турция може да бъде подложен на национален референдум, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу в интервю за германския вестник „Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг”.