79-годишен мъж е убил най-малко 50 души, което го прави серийният убиец с най-много жертви в историята на САЩ, съобщиха от Федералното бюро за разследване (ФБР), цитирани от АФП.

Самюъл Литъл е признал, че е убил 93 души - предимно жени - между 1970 и 2005 г., допълват от бюрото.

Разследващите са потвърдили, че е замесен в убийството на 50 от тях, но вярват, че самопризнанията на Литъл за 93 убийства са истина.

ФБР пусна интернет страница с материали за неустановени убийства, както и рисунки на Литъл с хора, които той твърди, че е убил. На страницата бюрото пише, че много от жертвите са починали от свръхдоза, при инциденти или при неизяснени обстоятелства. Някои от телата не са открити.

Самюъл Литъл е осъден на доживотен затвор през 2014 г. за три убийства.

От ФБР отбелязват, че от много години Самюъл Литъл е вярвал, че няма да бъде заловен от властите, тъй като е смятал, че никой няма да потърси правосъдие за жертвите. Въпреки че вече е в затвора, ФБР вярва, че е важно да се потърси правосъдие за всяка жертва.

Бившият боксьор е арестуван за първи път през 2012 г. в приют за бездомни в Кентъки и е екстрадиран в Калифорния по обвинения, свързани с наркотици. Впоследствие ДНК доказателство го свързва с три убийства. През 2014 г. Литъл признава, че е убил три жени в Лос Анджелис между 1987 и 1989 г. И при трите убийства жените са бити и удушени.