Мишел Обама, съпругата на бившия президент на САЩ Барак Обама, е смаяна, че толкова много американки са избрали "женомразеца" Доналд Тръмп за държавен глава вместо първата номинирана жена за лидер на Съединените щати Хилари Клинтън, пише "Гардиън".

В новите си мемоари Becoming, които ще бъдат публикувани днес, бившата първа дама признава, че й се "повръща" от някои новинарски истории. Тя също така се оплаква, че заветът на Барак Обама е агресивно унищожаван, което понякога я кара да се чуди "къде може да е дъното".

В книгата Мишел Обама разкрива, че по време на изборната нощ през 2016 г. с Барак са гледали филм в киното в Белия дом. Тя подчертава, че съпругът й бил обезпокоен, след като "резултатите във Флорида изглеждаха малко странно". От биографията й става ясно, че тя си е легнала преди да излязат резултатите, че Доналд Тръмп печели изборите.

"Не исках да зная факта възможно най-дълго", отбелязва тя.

"Искаше ми се повече хора да гласуват. Винаги ще се чудя какво е накарало толкова много жени да отхвърлят изключително квалифицирания кандидат жена и вместо това да изберат женомразец за президент. Но сега резултатът трябва да го приемем", пише 54-годишната бивша първа дама.

Някои призовават Обама да убеди съпругата си да се кандидатира за президент на САЩ. Наскоро проведено проучване от SurveyMonkey за Axios показва, че тя ще победи Тръмп с 13%, ако се кандидатира за президент на вота през 2020 г., докато телевизионната звезда Опра Уинфри би победила с 12%.