В Лайпциг протестират срещу мерките, наложени от германското правителство за спиране на разпространението на COVID-19, тъй като броят на случаите продължава да нараства в страната, предаде "Спутник".

Демонстрацията се провежда, след като в сряда германският Бундестаг прие законодателство, което предоставя на правителството по-силна правна основа за въвеждане на ограничения за борба с разпространението на коронавируса, включително поддържане на социална дистанция, носене на маски, затваряне на магазини, ресторанти и други места.

254 починали от COVID-19 за ден в Германия

254 починали от COVID-19 за ден в Германия

Заразените са 22 964 души

По-рано този месец Германия влезе в едномесечно частично блокиране в опит да ограничи ново огнище на вируса. Докато на училищата, работните места и магазините беше разрешено да останат отворени, баровете, ресторантите и местата за забавление беше наредено да бъдат затворени.

Германия е потвърдила 22 964 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа, като общият сбор е достигнал 902 528, според института Робърт Кох. Броят на загиналите е нараснал с 254 на 13 884 души за същия период от време. До момента над 593 000 пациенти са се възстановили от болестта.

Меркел потвърди: Частична блокада в Германия за месец
Обновена

Меркел потвърди: Частична блокада в Германия за месец

Рестрикциите ще се прилагат в цялата страна