Убиха бившия депутат на руската Дума Денис Вороненков в центъра на Киев, съобщи РИА Новости. В района на хотел "Премьер-палаца" са простреляни двама. Има загинал и ранен, заяви началникът на Службата за безопасност на Украйна.

Преди дни Вороненков бе обвинен за незаконни операции с недвижими имоти в рамките на $75 хил., изчислявани на 7,6 млн. рубли.

През 2016 година той емигрира в Украйна, а от декември 2016 се отказал от руското си гражданство и приел украинско. От 15 февруари 2017 година е бил обявен за издирване от Русия, а малко по-късно - от 27 февруари 2017 - и за международно издирване.

Предполагаемият убиец бе ранен и арестуван. По-късно обществената телевизия съобщи, цитирана от ТАСС, че убиецът на бившия депутат е починал в болницата.

Арестуваха предполагаемия убиец на бившия руски депутат Вороненков
Обновена

Арестуваха предполагаемия убиец на бившия руски депутат Вороненков

Москва коментира, че убийството не е тяхна тема

На журналистически въпрос как биха коментирали убийството на бившия руски депутат в Кремъл заявиха: "Това не е наша тема".

От Киев определят убийството като акт на държавен тероризъм, цитирани от Франс прес. В отговор от Кремъл обявиха, че обвиненията са абсурдни.

Припомняме, Вороненков напусна Русия заедно със съпругата си певицата Мария Максакова, която също е била депутат.

Вороненков е замесен в присвояването на сградата на сладкарската компания "Том" на международната улица в Москва, припомнят руските медии.