„Гражданите на Македония имат възможност да се убедят във вредата от управлението на премиера Никола Груевски". С този критичен тон започва статия в македонският „Утрински весник". Изданието критикува македонския премиер заради активността му.

„Какви са резултатите от работата на премиера?", пита вестникът и посочва, че основната дейност на Груевски се заключва в това да прави първи копки на спортни площадки и тенис игрища.

Само в последните 10 дни е започнало строителството на 7 тенис игрища в Македония. Никола Груевски дори направил първа копка на тенис игрище в двора на основно училище. Премиерът е следван навсякъде от македонските медии, отбелязва Утрински весник.

Вестникът недоволства, че македонският премиер използва „първите копки" за медийни изяви. На първата копка на нов тенис корт той говори за проблемите на македонските лозари. Друг път на подобни събития Груевски коментира преговорите за името на Македония, членството в НАТО и ЕС. На откриването на селски път македонският премиер коментирал инвестициите в спорта.

Вместо да открива нова фабрика, той се занимава с игрища и селски пътища, посочва изданието. Според „Утрински весник" македонският премиер трябва да се държи на ниво и да показва по-висока класа.

„Не подхожда на един министър-председател на 40 градуса сред прахоляка да говори за интеграцията на Македония", се посочва в статията. Според медията Никола Груевски подценява македонците. Изданието посочва, че хората не гледат само, че премиерът много работи, а гледат и какво е свършил всъщност.