Парижки съд е осъди на 8 месеца затвор фалшив таксиметров шофьор, поискал от тайландска двойка да плати 247 евро за превоз от летището, съобщава БиБиСи.

Цената на такси от летище Шарл де Гол до центъра на Париж обикновено струва 45-55 евро.

Двойката предлага да му плати 200 евро при условие, че ги освободи. Идентифициран само като Енок С., шофьорът е признат за виновен за измама и изнудване, включващо заплахи. Във видеото той твърди, че работи за частна таксиметрова услуга, наречена Chauffeur Privé - VTC.

Докато той настоява за плащане на 247 евро, тайландската двойка иска да отключи задните врати и да ги пусне до полицейско управление, но той настоява да му бъде платено.

Тайландецът моли да види лиценза му, а шофьорът показва някакви документи. Когато е разпитан в съда за цената на таксито, шофьорът казва: "Не знам нищо за това, аз не съм такси". "Паризиен" съобщава, че мрежата VTC потвърждава, че Енок не е регистриран при тях.

Във видеоклип разпространен в YouTube, шофьорът става агресивен към тайландските туристи, когато му предлагат 180 евро. "Ще ми платите 200 евро, ще ми платите", крещи той.

"Той се движеше бързо, докато се обаждахме на полицията. След неуспешно преговаряне и много време, бяхме уморени и решихме да му платим 200 евро, за да се измъкнем и да излезем", обяснява туристът.