Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съвместно с руското вътрешно министерство са арестували в района на Москва 69 членове на международната екстремистка организация "Таблиги Джамаат", съобщават руските медии.

"ФСБ съвместно с Министерството на вътрешните работи на Русия в резултат на проведена на 14 ноември 2017 г. специализирана акция на територията на Московска област, пресякоха незаконни действия на дълбоко законспирираната структура на международната екстремистка организация "Таблиги Джамаат", уточниха от ФСБ.

Уточнява се, че ръководството на клетката е било осъществявано от хора, родом от Централна Азия, а в нейната дейност са въвлечени също и граждани на Русия. Членовете на организацията са действали конспиративно и са противодействали на правоохранителните органи.

"В хода на операцията бяха арестувани 69 членове на екстремистката организация, включително нейните ръководители. При обиски беше иззета екстремистка литература, а също така електронни носители на информация", отбелязаха още от ФСБ.

През декември миналата година ФСБ съобщиха, че са арестували в Москва седем членове на "Таблиги Джамаат", които са били контролирани от чужди емисари.