Финансовият министър на САЩ предупреди, че пандемията от коронавирус може да изпрати безработицата до 20%, ако Федералният резерв не продължи да се намесва и Конгресът не одобри пакет за стимулиране на икономиката в размер на 1 трилион долара, пише "Файненшъл таймс".

Тръмп официално кандидат на републиканците за президентските избори

Тръмп официално кандидат на републиканците за президентските избори

Спечели с огромна преднина първичните избори в партията

Стивън Мнучин е отправил предупреждението по време на среща при закрити врата с американски сенатори, след като администрацията на Доналд Тръмп финализира законодателен пакет, който има за цел да спаси самолетните компании, които са на ръба на банкрут, хотелските вериги, които са освободили хиляди в неплатен отпуск и празните барове и ресторанти в градовете.

Тръмп призна, че САЩ могат да изпаднат в рецесия, но икономиката е достатъчно силна да издържи.

Мнучин използва цифрата 20% безработица само като един пример какво може да се случи без решителни действия от страна на властите, разкри източник, запознат с разговорите в Конгреса.

Администрацията на Тръмп работи върху директно изпращане на пари на американците

Администрацията на Тръмп работи върху директно изпращане на пари на американците

Мнучин каза още, че търговията на борсите може да бъде съкратена с няколко часа, но администрацията възнамерява да ги остави отворени

Източникът подчерта, че това е най-лошият сценарий, който вероятно няма да се случи, след като Федералният резерв, Министерството на финансите и Конгресът предприеха действия.

Безработицата в САЩ за февруари е 3,5 на сто.