Норвежката полиция съобщи, че са простреляли въоръжен мъж, който откраднал линейка в Осло и според медийна информация е смазал няколко души, информират АП, "Ройтерс" и други медии.

Обществената медия NRK информира, че няколко души са ударени, включително и бебе. NRK допълва, че полицията проверява за съучастник, но властите не потвърждават информацията.

Снимка 449008

Източник: ЕПА

Въоръженият мъж е задържан от полицията. Той е в тежко състояние.

Властите не казват дали инцидентът се разглежда като планирана атака.

Полицията е отцепила мястото на инцидента.

Снимка 449007

Източник: ЕПА

Полицията е стреляла по гумите, за да спре линейката. Задържаният е на 32 г. В линейката са открити израелски картечен пистолет "Узи", пистолет и "голямо количество" наркотици.

Според разследващите заподозряният има връзки с крайнодесни групи.

Стана ясно, че линейката е ударила количка с две 7-месечни бебета, които не са пострадали сериозно. Възрастна двойка, която се е скрила под паркирана кола, за да избегне линейката, се е отървала без наранявания.

Линейката е открадната, след като властите реагирали на пътен инцидент на кръстовище, на което имало обърнат автомобил. Мъжът избягал от мястото на инцидента пеша и насочил оръжие към служители на полицията преди да открадне линейката.

По-късно 25-годишна жена, която е била пътник в преобърнатата кола, е арестувана. Жената и мъжът са известни на властите.