Папският престол публикува актуализирания списък със смъртните грехове.
В коментар на Ватикан се говори за различията при прегрешенията при половете: на жените е по-свойствена гордостта, а за мъжете - похотта.

Коментарите се опират на анализ на изповедите, направени от 95-годишния свещеник Роберто Бузо, с които обаче са напълно подкрепени от Светия престол.

След сладострастието най-честия грях, но който се поддават мъжете, е чревоугодието, гнева, гордостта, завистта и алчността.

Жените са податливи преди всичко на самовлюбеността, завистта, яростта и една след това на изневярата и депресията.

Този анализ се появява на фона на изказаното от страна на католическата църква притеснение за значително намаляване на изповедите, пише БиБиСи.
Самият папа се изповядва всяка седмица.

Според анкети почти една трета от католиците вече не считат изповедта за задължителна, а само един от десет смята, че това е задължителното обръщане към Бога.  

Припомняме, през 2008 година традиционният списък със смъртните грехове бе актуализиран и осъвременен.

Тогава Светият престол обяви, че на вечни страдания в ада са обречени и тези, които се занимават с генетични манипулации, учените, които правят опити с хора, унищожителите на природата, разпространителите на наркотици, поддържащите социалната несправедливост и обладаващи богатство в неприлични размери.