Великобритания е с най-висока смъртност от новия коронавирус сред най-засегнатите държави при сравняване на данните, информира АФП, позовавайки се на анализ на "Файненшъл таймс".

Официалните данни на Националната статистическа служба на Обединеното кралство от по-рано тази седмица показват, че Великобритания е регистрирала почти 60 000 повече смъртни случая в сравнение с други години от седмицата, която приключва на 20 март.

В Англия пуснаха система "тествай и проследи" случаи на Covid-19

В Англия пуснаха система "тествай и проследи" случаи на Covid-19

Хенкок заяви, че "гражданският дълг" на хората е да спазват новите правила

Последвалият анализ на вестника, в който са включени данни от 19 държави, показва, че вирусът директно или индиректно е убил 891 души на 1 милион на Острова, което е най-високото ниво спрямо другите страни.

Според тези данни смъртността във Великобритания е по-висока от други държави, които също са тежко засегнати от пандемията, включително САЩ, Италия, Испания и Белгия.

Изчислението колко хора са починали над средното ниво за последните години се разглежда от много експерти като най-добрия начин за сравняване на смъртността от вируса на международно ниво заради липсата на единен подход на държавите при събирането на данните.

Великобритания е с най-висока смъртност в Европа. Според официалната статистика до средата на май коронавирусът е отнел живота на повече от 46 000 на Острова. Статистиката на британското правителство е за 37 460 починали.