Обявената за издирване преди няколко дни жена по случая с изчезването на Мадлин Маккан по грешка е заговорила единия от британците, които съобщиха, че тя може да има информация за момиченцето.

Той разказва, че жената е била нетърпелива и припряна, сякаш е чакала някого в бара.

След като я наблюдавал десетина минути, единият от британците приближил към нея и двамата провели кратък разговор, съобщи "Daily Mail".

Жената го е сбъркала с друг човек, с когото вероятно е имала уговорка за среща. Тя е говорила много добре испански език с лек австралийски акцент и е попитала къде е новата й дъщеря.

Преди няколко дни друга жена от Сидни е съобщила на детективите в полицията, че е работила в заведението в Барселона по това време като промоутър и е приканвала туристите да го посетят.
Когато издирваната жена се приближила към нея, австралийката видяла, че попитала мъж: „Вие ли сте този, който трябва да донесе новата ми дъщеря?"

Мъжът, който бил придружен от брат си, бил толкова шокиран от въпроса, че не успял да отговори и се наложило тя да го повтори още 2 пъти. Тя обаче разбрала, че мъжът не е този, с който е трябвало да се срещне и се отдалечила.

Пресата и полицията в Австралия разпространиха фоторобот на жената, за която смятат, че е от австралийски произход, прилича на Виктория Бекъм и може да има ключова роля в изчезването на малката Мадлин Маккан.

Когато е била забелязана в Испания е била облечена със скъпо-изглеждащи дънки и потник в пастелен цвят. Мъжът, с когото е говорила, я описва като 30-35-годишна, слаба, висока около 1,58 м. с къса кестенява коса.

„Тя каза нещо, което може да се окаже от значение за детективите", коментира свидетелят по случая. За последно тя е била забелязана да излиза от болницата и да върви към най-отдалечените лодки и корабчета на пристанището.

Припомняме, 3-годишната Мадлин беше отвлечена на 3 май 2007 г. от апартамента, който семейството наело в португалския курорт Алгарве и оттогава е в неизвестност.

След като семейство Маккан разпространи фоторобот на Мади, който показва как би трябвало да изглежда тя на 5-години, следователите и частните детективи на семейството са получили множество сигнали да нова информация.

На 21 юли полицията приключи случая с обяснението, че доказателствата не са достатъчно и че ако се появят нови данни, разследването веднага ще бъде възобновено.

Родителите на Мадлин - Кейт и Джери бяха официално заподозрени в евентуалното й убийство и разпитвани по случая.

През август 2008 г. властите разкриха досието „Мадлин" и скандални данни от разследването станаха публично достояние.