В ръцете на Въоръжените сили на Украйна се оказаха планировъчни документи на едно от подразделенията на батальонната тактическа група 810 на отделната бригада морска пехота на Черноморския флот на Руската федерация, съобщи УНИАН.

Информацията е на Оперативно-тактическая групировка "Восток" във Facebook.

Сред получените документи е работна карта, бойно задание, позивни таблици, таблици за управление на сигнали, скрито управление на таблици, списък на личния състав и това подобно.

Документите са одобрени още на 18 януари 2022 г., а самата "операция" е трябвало да премине за 15 денонощия - от 20 февруари до 6 март.

Според тази информация руските войски е трябвало да бъдат осигурени от ВДК "Орск" в района на населения пункт Степановка-1 и в по-нататъшното действие с воинските части 58-а армия на РФ, а именно със 177-м отделен полком на морската пехота ЧФ РФ. Крайната цел на тези сили беше блокиране и вземане под контрола на Мелитополя.

"И така, когато за пореден път един от затворниците каже, че е дошъл да учи и се е изгубил - не вярвайте! Знаеха, внимателно планираха и се подготвиха. И ние ще кажем едно на руските нашественици: оставете оборудването и тайната си документи по-нататък, те ще са необходими, първият за нашите защитници, а вторият за Хага", е мнението на украинските военни.