Втора поредна нощ избухна насилие в северните предградия на Париж. 15 автомобила са опожарени от жители на предградията, които са разгневени от смъртта на младеж в ареста, съобщава „Франс прес”.

Безредиците започнаха във вторник вечерта, след като стана ясно, че 24-годишният Адама е починал малко след арестуването му в градчето Бомон-сюр-Уаз. Той е бил задържан, след като се намесил при арестуването на брат му по случай за изнудване, обяви източник, близък до разследването.

Според местен прокурор Адама е припаднал в полицейския участък и впоследствие е починал, въпреки че парамедици са се опитали да го спасят.

По време на протестите във вторник вечерта петима полицаи пострадаха при сблъсъци, 9 автомобила бяха опожарени, по няколко обществени сгради има щети. Един човек е арестуван.

Сблъсъците продължиха и в сряда вечерта в няколко селца, намиращи се на 30 километра северно от Париж. 15 автомобила са изгорени. Протестиращите се опитаха да запалят работното място на кмет и учебно заведение. 8 души са задържани заради хвърляне на предмети по силите на реда и за опит за подпалване на обществена сграда.  

Участващите в протестите младежи вярват, че полицията е отговорна за смъртта на Адама.

От прокуратурата обявиха, че аутопсия ще покаже каква е причината за смъртта на младежа.