По съобщения от Испания в резултат на взрив тази нощ в северните части на страната са пострадали двама полицейски служители.

Взривът и бил поставен в полицейската казарма на град Дуранго.

Отговорност за атентата до този момент не е поел никой, въпреки това властите в Испания подозират баското сепаратистко движение ЕТА, съобщава BBC.

Втори автомобил е бил взривен в селището Аморебета само около час след взрива в казармата.

Взривът бе произведен 79 дни след като през юни месец групировката обяви прекратяване на продължилото 15 месеца примирие. Последната по-голяма атака на ЕТА, която взе и човешки жертви, бе организирана през декември 2006 г.

При организацията на атентата ЕТА е използвала нова технология, съобщава РИА Новости, позовавайки се на полицейски служител. За да организира атентата групировката е съумяла да неутрализира електронната система за охрана на казармата.

„Последния атентат показва, че ЕТА не само не е изгубила своята бойна готовност, но и има възможностите да усъвършенства тактиката на терористичната си дейност.

В резултата на взрива леко ранени са двама полицейски служители. Нанесени са значителни материални щети на сградата на казармата, унищожени са няколко полицейски автомобила, изпочупени са и стъклата на съседните жилищни кооперации.