Германската компания за платежни услуги Wirecard  Wirecard сключи сделка за продажба на клона си в Бразилия, предаде "Ройтерс".

PagSeguroDigital придоби компанията. Цената на сделката не беше оповестена.

Постигнато е споразумение за продажба и на някои операции във Великобритания и процесът на продажба на нейните операции в Северна Америка е много напреднал, като сделката се очаква скоро, заявиха източници.

Предварителното споразумение във Великобритания е да се продаде Wirecard Card Solutions на Railsbank Technology, съобщи администраторът. Railsbank отказа коментар.

Изчезналият мениджър на Wirecard е избягал в Русия?

Изчезналият мениджър на Wirecard е избягал в Русия?

Компанията обяви по-рано за изчезнали милиарди евро

"Рамковите условия на производството по несъстоятелност на Wirecard бяха и продължават да са много трудни", заяви администраторът Майкъл Джеф.

Припомняме, че вече се стигна до оставка на високо равнище заради скандала с липсващите 2 млрд.евро.

Компанията обяви, че изглежда одиторите са получили фалшива документация за сметките, които е трябвало да държат и липсващите пари. Той добави, че не може да се изключи, че Wirecard е жертва на измама в значителни размери.

Не се знае къде са изчезналите милиарди, обяви в края на юни Wirecard.

Компанията оспори докладите, които започнаха да излизат през февруари 2019 г., и заяви, че е жертва на спекуланти.

Изчезналият мениджър на германската компания за платежни услуги Wirecard Ян Марсалек е избягал в Русия и има близки връзки с руски държавни служители и евентуално организирана престъпност. Това твърдяха източници на разузнаването в края на юли.

Ян Марсалек, бившият оперативен директор, вероятно е избягал в Русия, а не в Беларус или Филипините, твърдят източници на разузнаването за изданието.

Руснаците за момента не си сътрудничат с Европол за издирването на Марсалек.