Председателят на Европейската комисия Жан-Клюд Юнкер е изпратил писмо от една страница на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, с което се извинява за "избухването" по време на пленарното заседание на законодателния орган във вторник. Това съобщава "Политико", позовавайки се на източници от ЕП.

Европарламентът става за смях, атакува Юнкер при "престрелка" с шефа на ЕП
Обновена

Европарламентът става за смях, атакува Юнкер при "престрелка" с шефа на ЕП

Това е несериозно

Припомняме, Юнкер скастри председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и евродепутатите заради празната пленарна зала в Страсбург.

Европейският парламент става за смях, това е несериозно, заяви Юнкер в началото на дебат за приключването на малтийското председателство.

Часове след "престрелката" между двамата Юнкер се е срещнал с Таяни лично и му предал писмото, според съветници от двете страни.

"Скъпи Антонио, извини ме за избухването тази сутрин. Съжалявам за този инцидент. Вие знаете уважението ми към парламента", написал Юнкер в краткото извинително писмо.

Говорителят на ЕК потвърди вчера, че Юнкер писмено се е извинил. Говорителят добави, че "Юнкер е приятел на Европейския парламент" и приятелите "са там понякога, за да ви кажат неудобната истина. Именно това направи президентът Юнкер".

В писмото се допълва, че ЕК и ЕП трябва да продължат да работят съвместно в името на европейските граждани и трябва да подсилят сътрудничеството си.

След личната среща във вторник Таяни е обявил, че "въпросът е приключен".