Южна Корея обяви в неделя нови петстепенни разпоредби за социално дистанциране, предаде "Синхуа". 

Те ще заменят съществуващата тристепенна схема в опит да намалят нуждата от затварянето на магазини и ресторанти, които удрят силно собствениците на микробизнес и клиентите им.

Носенето на маска остава в сила там, където е било задължително.

Броят на случаите на COVID-19 остана над 100 за пети пореден ден до неделя, като общия брой е 26 635.

Премиерът на Южна Корея поиска разследване смъртта на 32 души след противогрипна ваксина

Премиерът на Южна Корея поиска разследване смъртта на 32 души след противогрипна ваксина

Правителството в Сеул обяви, че имунизационната програма ще продължи.

Ако среднодневният брой случаи на COVID-19 за една седмица надхвърли 300 в цялата страна, събирането на повече от 100 души ще бъдат забранено и само доставка на храна по домовете ще бъде разрешено в ресторантите след 21:00 местно време.

Ако среднодневният брой случаи на COVID-19 за една седмица се движи между 400 и 500 или повече,  събирането на повече от 50 души ще бъде забранено.

При над 800 случая, на всички хора ще бъде препоръчано да останат вкъщи и само здравните заведения и ресторантите ще бъдат отворени.

Припомняме, че през октомври, премиерът на Южна Корея Чун Се-кьон призова да се разследва смъртта на десетки южнокорейци, които са получили противогрипна ваксина.

32 души починаха след имунизация през последните седмици, но здравните власти уверяват, че не са открили пряка връзка между жертвите и ваксината.

Министър-председателят отбеляза, че властите трябва да разследват "причинната връзка" и публично да оповестят резултатите.

Правителството в Сеул обяви, че имунизационната програма ще продължи.