Южна Корея съобщи за 583 нови коронавирусни инфекции в събота, което е спад в сравнение с 629 от предходния ден, предаде "Ройтерс".

Повечето случаи са открити в столицата Сеул и околните региони, където живеят над половината от 52-те милиона души в страната. От новите случаи само Сеул съобщава за 235 заразени.

Скокът накара Сеул да обяви безпрецедентен вечерен час от събота, като затвори повечето заведения и магазини в 21:00 часа и съкрати броя на колите на обществения транспорт с 30% вечер.

Невиждан от 9 месеца брой заразени с коронавируса в Южна Корея

Невиждан от 9 месеца брой заразени с коронавируса в Южна Корея

Ситуацията е критична, обяви премиерът Чун Се-кюн

По-строгите ограничения ще бъдат удар по четвъртата по големина икономика в Азия, която отчита безработица от 4,2% през октомври, най-високата от юли.

Броят на хората, тежко или тежко болни от COVID-19, се е увеличил с пет на 121.

Здравните власти заявиха в петък, че има само 59 болнични легла, които са на разположение за сериозни или тежки случаи и че леглата може да свършат за по-малко от две седмици.

Южна Корея обмисля още по-строго социално дистанциране

Южна Корея обмисля още по-строго социално дистанциране

Докато се бори с трета вълна на коронавирус

Южна Корея е съобщила за 36 915 коронавирусни инфекции и 540 смъртни случая, съобщи KDCA.

Премиерът Чун Сю-кюн заяви в петък, че ситуацията е критична и правителството ще реши в неделя дали да затегне ограниченията, включително да затвори караоке барове и да ограничи религиозните събирания до 20 души.

629-те новозаразени с коронавируса бе невиждано голям брой от девет месеца насам, когато беше пикът на първата вълна на заразата в страната