От най-големия авиопревозвач на Южна Корея Korean Air съобщиха в четвъртък, че от юни възстановяват международните полети на фона на пониженото разпространение на коронавируса, съобщи РИА Новости.

От публикувания на сайта на компанията списък с полетите за юни, Korean Air от 1 юни планира да възобнови полетите по 19 международни маршрута от летището Инчхон. Рейсовете са за Вашингтон, Сиатъл, Ванкувър, Торонто, Амстердам, Франкфурт, Сингапур, Пекин, Куала-Лумпур и други. 

Коронавирус: Китай и Южна Корея вече не регистрират "домашно" новозаразени

Коронавирус: Китай и Южна Корея вече не регистрират "домашно" новозаразени

Новозаразените са само хора, дошли от чужбина

Някои полета ще са ежедневни, в същото време другите - по 3-4 пъти седмично или на по-дълъг период. Например до Улан Батор ще има полети всеки ден без вторник. Подготовката за увеличение на полетите е отговор след отхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса.

Южнокорейските авиолинии все още не планират полети до Москва, Санкт Петербург, Владивосток и Иркутск. 

Южна Корея с най-сериозния срив в износа си от десетилетие

Южна Корея с най-сериозния срив в износа си от десетилетие

Заради кризата с коронавируса

Сега Korean Air предлага 55 рейса седмично по 13 международни маршрута. Преди началото на коронавирусната пандемия компанията имаше над 900 полета по 110 далечни дестинации. Започвайки от юни, ще има 146 рейса по 32 международни маршрута.

В края на март авиокомпанията спря над 90% от полетите по международни маршрути в отговор на закритите граници на много страни.

По информация на агенция Ronhap, като част от усилията за намаляване на загубите, компанията изпрати 70% (от около 20 хиляди) свои служители в платен отпуск за шест месеца и продава непрофилни активи за покриване на оперативните разходи.