Заподозряният за серията бомбени експлозии с колети в американския щат Тексас е мъртъв по време на мащабна полицейска операция, съобщават американски медии, цитирани от БиБиСи.

Нови експлозии в Тексас

Нови експлозии в Тексас

Бомба избухна вчера в Остин

Според CBS News заподозряният е загинал, след като е детонирал взривно устройство на път северно от град Остин. Други местни медии информират, че заподозряният атентатор е загинал при престрелка с полицията. Източник разкри, че заподозряният е бил прострелян от полицията и след това се е взривил с една от самоделните бомби.

Съобщава се, че заподозряният е проследен чрез мобилния му телефон, кадри от охранителни камери и квитанции от магазини.

По-късно на брифинг полицията потвърди, че заподозряният се е взривил в автомобила си преди да бъде арестуван, информира АФП.

"Заподозряният е мъртъв", каза шефът на полицията в Остин Браян Манли.

Смята се, по думите на Манли, че заподозряният е отговорен за всички пет бомбени експлозии.

Снимка 346500

Източник: ЕПА

Полицията проследила колата му до хотел край Остин. Докато властите изчаквали да дойде тактическият екип, мъжът тръгнал. Полицията се опитала да го спре и да го арестува, но заподозряният се самоубил, след като детонирал бомба в автомобила, обясни Манли.

Един полицай е пострадал при експлозията.

Не са известни мотивите на 24-годишния бял мъж.

Един ранен при експлозия на пакет в склад на FedEx в Тексас

Един ранен при експлозия на пакет в склад на FedEx в Тексас

Гръмналият пакет е трябвало да бъде доставен в Остин

Агенти на ФБР в момента провеждат разследване на мястото.

Източник от полицията разкри пред АП, че загиналият е Марк Антъни Кондит.

От началото на месеца бяха извършени четири бомбени атаки в Остин и една в Шърц, който се намира на около 30 километра източно от Сан Антонио и на около 120 километра южно от Остин.

Двама души са ранени в Тексас

Двама души са ранени в Тексас

Взрив е станал в град Остин

Американски медии разпространиха кадри от охранителни камери, на които се вижда бял мъж с руса коса, който носи няколко колета.

Снимка 346460

Източник: CCTV

Местните власти обявиха, че експлозиите са започнали в Остин в началото на март. При първата на 2 март загина 29-годишен човек; на 13 март загина 17-годишен, а майка му е в критично състояние; на 13 март 75-годишна жена пострада; на 18 март бяха ранени двама души, а на 20 март един човек пострада.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че "много, много болен човек или хора" стоят зад тези атаки.