Кметът на град в един от най-проблемните щати в Мексико беше застрелян в четвъртък, близо до футболно игрище само седмици, след като правителството изпрати въоръжени сили да възстановят реда в района, съобщи Reuters.

Федералните власти и служители в западния щат Мичоакан, осъдиха убийството на Сезар Артуро Валенсия Кабалеро, кмет на Агилия. Според мексикански медии Агуилия е бил изцяло под контрола на картела Халиско Нова генерация преди идването на армията миналия месец.

Валенсия е бил прострелян три пъти, докато се е прибирал от кметството, съобщават властите, като добавят, че криминалистите са открили гилзи от куршуми на местопроизшествието.

Кола с 10 трупа оставена пред сградата на губернатор в Мексико

Кола с 10 трупа оставена пред сградата на губернатор в Мексико

Двама души са арестувани

Главният прокурор на Мичоакан заяви в изявление, че разследва убийството. Той не е посочил имена на заподозрени и не е дал повече подробности.

Според правителството на САЩ, Агилия е мястото, където е роден лидерът на CJNG Немесио "Ел Менчо" Осегера.

Осегуера е сред най-търсените мъже в престъпния свят на Мексико. CJNG е една от най-мощните банди в страната и в продължение на години води брутални войни с конкуренти за контрол на маршрутите за трафик в Мичоакан на брега на Тихия океан.