Допуснахме много грешки. Това призна изпълнителният директор и създател на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, предадоха световните информационни агенции. 

Той направи изявлението по време на изслушването си пред сенатска комисия, където отговаря на въпроси относно скандала с изтичането на лични данни.  

Снимка 350009

Източник: EPA/БГНЕС

Зукърбърг припомни, че през цялото съществуване на социалната мрежа, се е фокусирал върху това да се работи за предимствата от комуникацията между хората. В същото време обаче, не са взети мерки относно възможните опасности. 

Той допуска варианта за въвеждането на платена версия на "Фейсбук", чийто девиз е "Безплатно е и винаги ще бъде". В нея няма да има реклами, например. Винаги обаче ще има безплатна версия, тъй като мисията на компанията е общуването между хората да е достъпно, заяви Зукърбърг. 

Зукърбърг се извини за изтичането на данни за потребителите на Фейсбук

Зукърбърг се извини за изтичането на данни за потребителите на Фейсбук

Cambridge Analytica се възползва...

В профила си във Фейсбук по-рано той се ангажира, че компанията ще създаденезависима комисия, която ще изследва ефектите на социалните медии върху провеждането на избори и демокрацията като цяло.

Социалната мрежа предприема действия след разразилия се около британската компания Cambridge Analytica скандал. Компанията е използва личната информация на милиони потребители на "Фейсбук".

Стана ясно, че 87 млн. потребители са били засегнати. 

Преди изслушването се проведоха няколко протестни акции с искане за действия, с които скандали като този да бъдат спрени.