News.bg публикува текстовете ви без редакция

След злощастния снощен мач с Черна гора капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов - Берба, Дими и т.н., направи някои изявления, които не са толкова показателни като анализ на ситуацията, колкото го характеризират като начин на мислене.

Той ни поучава, че точката е по-добре от загубата и че има много време да си събираме точките за класиране.
Разбира се, Дими се съгласява, че вторият ни гол е случайност и е станал, защото Благо Георгиев „имал ден". А по-нататък ни успокоява, че днес може да сме загубили две точки, но утре „със случаен гол с коляно в 90-та минута можем да спечелим срещу Италия"!!!

Това са чисти глупости! Но за съжаление това е мисленето на сегашния национален отбор и по-точно на неговия капитан. Това не е отбор, който да излезе и да смачка новосформираното отборче на една вчерашна държава.

Ако това не може - поне като Стоичков да поведе дружината на смъртен бой, да скача, да псува, да изяде тревата в Подгорица... Да, ама не! И прав е Стоичков - този отбор няма да се класира на световното. Изпусна питомното в Черна гора, а с коляно ще гони дивото срещу Италия.

И нещо друго - пак не се размина без срамните пазарлъци с БФС за премиите. Тарторите, начело с Дими, извиха ръцете на Боби Михайлов и малко или много получиха своето. Преди да са изиграли и една минута на терена!!!

Не ви ли е срам, момчета? Не те ли е срам, Димитре? Защо в същия този напорист стил, в който се борихте за европейските „стотинки", не открихте успешния си поход към Южна Африка?
Защо първо не зарадвате малко този народ, а после да облизвате филиите с меда? Не виждате ли, че така сте смешни, жалки и нещастни?

Между другото, аз бях сигурен, че Берба ще отбележи... Ще попитате защо. Защото той има едно интересно свойство - традиционно се разписва срещу слаби отбори. Неговата кариера в националния отбор, пък и в Тотнъм ясно показва това.
Но тъй като това не стана, си мисля, че вече дори и отборът на Черна гора е от силните за нас и затова капитанът не можа да се разпише.

Накрая си задавам един много прост въпрос. Защо Дими, който показа на целия свят, че като реши нещо го прави (трансфера в Ман Юнайтед), не реши най-накрая да остави и някаква следа в Българския национален отбор?
Мисля си, че това няма да стане... Защо - ще попитате вие. Ами защото изобщо не му пука! И му личеше на терена!

Сметката е проста - Българският национален отбор не е това, което е Манчестър Юнайтед. От евентуалното класиране на България капитанът ще вземе „жълти стотинки".

Това за него няма значение - той вече притежава не по малко от 15-20 милиона евро, а може би и повече... А и кой ли се интересува от отбора на една бедна и западаща футболно държава.

От друга страна е великият и бляскав Ман Юнайтед. Стигнало на този връх с малко усилия (но всичките, на които е способно), нашето момче ще се покрие със слава и ще умножи примерно по две своето богатство...

И какво го грее това истинският фен на Българския национален отбор?
Нищо друго не му остава, освен да стане поклонник на новия клубен отбор на Дими и да не се измъчва и трепери за нашата западаща „гарнитура"...