БСП превърна ДПС в единствената парламентарна опозиция. Защото след излизането си от законодателния орган столетницата се вля в редиците на извънпарламентарните опозиционери. А и да напомним, че това не е първото излизане на социалистите от парламента.

Смел ход, според левите, но дали... Спорна е тази смелост да се откажеш от най-ярката политическа трибуна за горещи спорове. Не е ясен ефектът от площадната политика - може би краткотраен ефект и много щети... не за народа или за властта, а именно за червените. Защото в момента ситуацията е малко "гласовете не ви чувам". Политика на безсилие водят от Позитано 20, а всички в парламента (а май и извън него) гледат с насмешка на създалата се ситуация.

А ситуация май няма. Защото и без ДПС управляващите правят кворум и работят (дано ефективно).

Председателят на столетната партия прилича на малко момиченце, на което са взели куклата и то тропа ядно с краче: "Дайте си ми я!"

Излизането на левицата от законодателния орган превърна парламента в държавна рекламна агенция на властта.

Без гласа на червените, управляващите ще си правят каквото искат и няма кой да ги обори. Да аплодираме социалистите за "умелия" ход! БСП стана безгласна опозиция. Бис за Корнелия Нинова! Друг ефект от този ход - към момента властта играе шах в червено и си ползва левите законотворци като пешки.

Всяка атака на левицата бива докарана до патова ситуация. Нинова атакува с царицата, но й я вземат с топа.

Зловещо звучи, но се сещам за "Мълчанието на агнетата". Главният герой Ханибал Лектър е сериен убиец с наклонности към канибализъм. Емоционалните, непремерени и инатливи акции на Корнелия Нинова могат да я превърнат в червения Ханибал и яростната в популизма си партийна водачка да канибалира с партията си. Филмът печели пет Оскара.

Очакваме да видим "наградата" за левите - дали ще спечелят Оскар за глупост или пък ще отбележат изборна победа. Но родните политици, въпреки претенциите им, има много да учат за това как се прави политика в полза на народа, а не такава в своя собствена.