Българин, който живее в Лондон, е изготвил проект за ново туристическо лого на България, което възнамерява да дари безвъзмездно. В момента бургазлията Михаил Яровой подготвя допитване до жителите на Лондон с въпрос кое лого им харесва повече - неговото или станалото скандално сегашно лого на България.
Той е изпратил писмо до news.bg, което публикуваме без редакция.

Подготвям подписка, допитване до Лондончани, кое туристическо лого на България им харесва повече: Моето или сегашното! След това, предполагам се досещате, какво трябва да последва! Подписката, ще бъде изпратена, до министерството на икономиката, като сравнителен естетически анализ и доказателство на това, защо хората не харесват сегашната визия. Не може всички данъкоплатци в Европа да плащаме за неадекватни проекти и още по-абсурдните им изпълнения!

Ако други дизайнери или творци са готови да работят на този принцип, бих им съдействал. Единствените условия са логото да се дари безвъзмездно на българския народ и държавата, както и социологическото допитване да е направено в чужбина, защото в огромната си част туристите не са от България. След това, нека се направи реклама в медиите и хората да гласуват в интернет, като гласовете ще бъдат разпределени по равно, между гласувалите по места чужденци и гласувалите в интернет българи.

Ако някой от моите приятели, които живеят в други големи градове по света, се заинтересуват от моята кауза, която е именно да докажем на корпоративно-политическите кръгове, че за това, за което са похарчили парите ни не се харесва, то ги моля най-искрено, ако имат възможност и желание за справедливост да се включат и те!

Всеки, който прояви интерес, ще му изпратя на имейл готова бланка за печат. Благодаря ви и в близките дни очаквайте, още информация по случая! :) Михаил Яровой.