Снимка: Emaxpress
News.bg публикува текстовете ви без редакция.

В една изключително емоционална среща пред студенти по икономика, новият финансов гений на отечеството индиректно обяви стратегическата цел пред България – превръщане на страната ни в офшорна зона No 1, като начало за Европа, а в перспектива и за света.

За да се случи всичко това Дянков разкри, че са необходими няколко стъпки в правилната посока: оптимизиране на фискалната, данъчната и икономическата ни политика.

По първите два компонента бе докладвано, че скоро ще се достигне до оптимума, т.е. фиска и данъците ни ще са едни от най-благоприятните в Европа, а след това и в света.

За икономическата политика се мина само с намеци, но свикналите с методите на икономистите от Световната банка изтръпнаха за съдбата на бедния и нещастен българин, вкарван в какви ли не експерименти за последните двадесет години.

Все пак стана ясно едно нещо – Гърците и другите европейци ряпа да ядат, защото след като не успяхме да станем нито Швейцария на Балканите, нито Япония на Източна Европа, сега поемаме по пътя на Исландия и на карибските бананови републики, опитвайки се да привлечем „инвеститорите” от целия свят със своите ниски данъци и предвидими фискални политики.

Преследвайки бленуваната цел ние смело ще вървим в единствено правилната посока: тази на балансирания бюджет и твърдия валутен борд.

Нищо, че целият свят създава все по-големи дефицити, за да оживее в кризата,
нищо, че за половината българи скоро няма да имат никаква работа и елементарно препитание,
нищо, че колапсът на родното производство скоро ще се превърне в домино от фалити,
нищо, че…

Днес разбрах едно нещо и то е много просто – българинът, като живо същество, вече окончателно е изхвърлен на бунището на историята, като на негово място се очакват парите на всякакви спекуланти, мафиоти, контрабандисти, корупционери и друга подобна паплач, наречена световен финансов елит.

В тази връзка си позволявам един практически съвет:
Тези, които все още знаят как се държи рало и мотика спешно да предадат уменията си на младите, които вървят след тях.
Стягайте селските си къщи, останали от дядовци и баби, копайте бурените от нивите и точете сърповете!

Защото не всеки ще може „да се уреди” в бленуваната от някои Нова България, за която е отредена ролята на световен бардак (с някоя и друга офшорна банка в него).