Публикуваме текстове ви без редакция

Писмото ми до Вас г-н Борисов е поради факта, че знайно защо погледите на хората в България са отправени към Вас.

За разлика от Вас господин Премиер, подчинените Ви отново потвърдиха извода, че мозъците са им замръзнали някъде около 15-те години на по-миналия век.

Определено и логично, българската общественост търси отговор на въпроса – Български ли са българските министри или са внос от неизследвана космическа галактика? В продължение на седем месеца управление тези личности мислиха, мислиха и накрая измислиха, и то какво:
Да се намали с 50 % обезщетението за бременност?

Да се обложат заплатите на всички с 10 % плосък данък, но преди да се приспаднат осигуровките?

Да се намалят с 50% пенсиите на всички работещи пенсионери. Тук не се говори нищо за въпросния таван на пенсиите, на които получателите им в продължение на години се ощетени и спонсорират държавната хазна със милиони левове?

Да се обложат с 10 % данък всички пенсии надвишаващи сумата от 136 лв?
Държавните служители да си плащат всички осигуровки, което ще рече, че работните им заплати ще намалеят автоматически с 12 %?

Държавните служители да се пускат в двуседмични неплатени отпуски в рамките на една календарна година?

Да се увеличат годините за пенсиониране, така някак си, ако може 67 за мъжете и 65 за
жените и то не утре а днес?

Да се намалят с 10 % полагащите се на бизнеса пари?
..........
Лудост, лудост и замразени мозъци! А защо ли не закърнели, може би ще бъде по-точно казано.
Г- н Премиер, предлагам Ви схема за осигуряване на 100-120 милиона лева всеки месец в хазната в продължение на предстоящите трудни за България години.

Надявам се, че около Вас все ще се намери останал поне един разумно мислещ държавен служител, който да облече предложението ми в логична юридическа форма.

Разработването на закона не би отнело повече от няколко работни дни а цялата процедура по неговото обсъждане и приемане не повече от месец-два. Считано от 01.06.2010 г., Вие спокойно може да разчитате в приходната част на бюджета тези около 100-120 милиона свежи, народни, горди и чисти пари.

Става въпрос за нещо, което е правено тук в България и безспорно е доказало своята ефективност. Нека да го наречем система за получаване на заем от народа – този народ, който по Конституция би трябвало да е на върха на обществената пирамида. Въведете месечно самооблагане в рамките на минимум 20 лева без горна граница.

То да бъде задължително за всички български граждани навършили 18 години без значение на вяра, пол, занятие и т.н. За младите хора без приходи (ученици и студенти) минимума да бъде поет от техните родители.

Срещу внесената сума на хората да бъдат предоставяни облигационни талони или, както искате така ги наречете, които да бъдат с начало на падеж 2020 г. и с лихва не по-малка от сбора на официално обявените годишни инфлации за периода от стартиране на инициативата до началото на изплащането на вноските и лихвите по внесените от хората суми.

Този процес може да продължи от 1, 3 и повече години, въпрос на разчети, анализ на риска и реална оценка на потребностите и затрудненията на обществото.

Осигурявайки си тези пари, на Вас няма да се налага да се молите на една или друга чужда институция за някакви си пари, които трябва да се връщат с огромни лихви от нашите деца и внуци. Българските премиери г-н Борисов никога не са се молили!

Предлагам Ви, инициативата да носи наименованието Държавен фонд “Гордост, Българска” и да бъде управлявана от БНБ.

Всеки един от нас би трябвало да бъде горд, оказвайки помощ на собствената си държава в един труден за нея момент.

По-богатите хора, като Вас, като екс настоящи министри и депутати, бизнеса и т.н. могат да използват предоставената възможност за покупка на неограничен брой облигационни талони, с което горната сума спокойно може да надхвърли този обем съобразно тяхното желание и чувство за гордост от това, че са българи.

Действието на фонда ще се отрази позитивно и на поредица от други важни за обществения живот направления. Нека предложението ми да бъде подложено на всенародно обсъждане и ако в тази държава все още има гордеещи се българи, сега е момента да го докажем.

Ето това, г- н Борисов, е справедливо. По този начин ще отпадне необходимостта от народно обсъждане на недомислиците, измислени от група замразени мозъци и отразени по-горе в писмото.

Мозъци, които, за да осигурят в хазната някакви си 40-50 милиона съдрани по най-безбожен начин от кожите на хората, определено обременяват и компрометират цялото Ви управление и подкопават предоставеното Ви изборно доверие.

Мозъци, от които колкото по-бързо се отървете, толкова по-добре за нашата горда и силна България.