News.bg публикува текстовете ви без редакция.

 

Господа пенсионери,

Тези които трябва да получите 25 лева коледна надбавка като мен. Обръщам се към Вас с един много простичък апел – върнете тези дребни до небивала обида подаяния.

Ние не сме работили, за да бъдем омаловажавани, отритнати, подценявани. На всичкото това и лъгани – в прав текст от малкия екран премиерът Борисов се опита да ни убеди, че миналата година са ни дали по 50 лв., а той отпуска по 25, т.е. да се досещаме, че в криза преполовява сумата и то не за всички пенсионери. Да, ама не – миналата година всички пенсионери взеха по 150.

Господа пенсионери,

Струва ли си унижението – как всеки от нас би се подпомогнал с 25 лева? Аз нямам идея – избягвам да го изчислявам в кофички кисело мляко и хляб, защото това следва да е Новогодишен, ако не беше и Коледен бонус, а някак си не се връзват тези празници с подобни изчисления.

Господа пенсионери,

Непрекъснато се говори за липса на гражданско общество и според скромното ми мнение е така. Нека ние го създадем. Сега е най удобният момент. Нека оставим завет на децата и внуците си – да не продават доверието и вярата си за 25 лева.

Господа пенсионери,

Моето предложение е – да върнем на министъра на финансите тези пари за частни уроци по български език на децата му. На българин, чиито деца знаят само една фраза на български ( „Малко жълто пате” или нещо подобно – цитирам по памет), аз лично няма как да повярвам, че му пука за България и за българите.

Господа пенсионери,

В цивилизованите страни, където управляващите са с висок морал (Дания примерно), първо се мисли за хората с ниски доходи, после за бюджета, а терминът „бюджет” у нас вече е много неясно и подадено като никому неизвестно понятие за жонглиране.

Господа пенсионери,

Няма значение кой за коя партия сме гласували, не вкарвам такъв елемент в апела си,

ПРОСТО НЕ ДАВАЙТЕ ЛОШ ПРИМЕР НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ!

Уверявам Ви, ще бъдете по-спокойни, с по-чиста съвест - неща, които нямат цена!

Апелирайки към това, Ви уверявам, ако редакционната колегия на news.bg позволи, ще дам за публикуване документа, удостоверяващ връщането на моите дребни пари.

Господа пенсионери,

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ГОРДИ!

P.S.: Аз лично ще използвам формата на пощенски запис, мисля, че струва по-евтино, а и има графа, уточняваща предмета на записа, което е начин да изразя протеста.