За бай Стамат от трети цех "на запад" означава рая. Според него там всеки може всичко. Всеки е невероятно богат, има по десeт коли и пет къщи, и две яхти, и частен самолет, и взема по амнайси милиона долара, паунда, йени, седмично. И всички са весели и доволни и щастливи.

И имат всичко.

И са много добри хора.

И много културни и нинам си още кво.

И не само според него ами и според всичките му сънародници които не са живели на запад. Да ама не. Много от хората в България са толкова заблудени по тая тема и затова реших да напиша това.

Много хора в България са забудени не само по тая тема.

Бай Стамат е леко мургав и леко брадясал. През лятото пие поне по осем бири на ден – ей така между другото. Обича вечер да пие ракия със салата. Обича и да понабива жена си отвреме на време. Обича да псува и да гледа мач. Обича да говори за политика и да прави планове за оправянето на България.

Последните години обаче май му поомръзна тая политика щото всички били маскари. Тъй че той по набляга на ракийката и на боя.

През лятото се мотае из трети цех с джапанки и потник, който някога е бил бял и който не прикрива добре смешните косми по гърба и раменете му.

Той много е крал по времето на комунизма и сега се мъче та пооткрадва каквото може. Ама то не е останало много за крадене. Или поне не много за човек със мръсен потник и скъсани джапанки.

Виж, бай Стамат е практичен човек – ако той намери нещо на улицата – било то скъсана автомобилна гума или пирон – той го прибира. Щото може да му потрябва. Или да не вземе някой да го открадне. Не че не може да си купи един пирон, ама нали авантата е чиста печалба щото не се облага с данъци. Той затуй прибира. И е щастлив като намира разни "ценности".

Бай Том е от страната на мечтите. Той е с наднормено тегло. Всъщност по-лесно е да го прескочиш отколкото да го заобиколиш.

Бай Том обича телевизията. Както всеки друг от страната на мечтите. Той обича всичко – реклами, тъпи фими, хубави филми, тъпи шоута в който тъпи патки разказват как тъпите им съпрузи ги напускат и сега решили да се сдобряват точно в това шоу. Що не – нали им плащат.

А сгреших – бай Том не обича всичко – не обича новини. Кофти му е мисълта че има нещо друго освен Америка.

Неговият свят е много много малък. Светът на Том свършва много близо до къщата му. Не е ходил по-далече.

Бай Том е супер отпуснат – той мрази да се движи. Мрази да ходи на гости, мрази да се среща с други хора. Той си живее в неговия малък свят и нищо не го интересува. Бай Том не е можел да пие бира <законно> преди да стане на 21.

Когато е живял с родителите си, те не са му давали да излиза много, а пък и той не е искал. Нали си има телевизор. Но когато е отишъл в колеж след много увещания от страна на родителите... тогава той се е напивал като прасе всяка вечер в затънтения колеж в горите на някой си щат в продължение на четири години.

Бай Том още не е изплатил бараката си – т.е. прекрасната си голяма дървена къща. Той почна да я изплаща откакто беше на 24, ама цените на пустите къщи са толкова високи, та богатият американец трябва да плаща много много години от скучния си живот.

Децата на Том са дебели. Те са куул...

Целият постинг на ZIGI дочетете ТУК!