Здравейте пак,

Не съм искал да ви обиждам и съжалявам ако сте се почувствал обиден. Ще се опитам да огранича определенията "глупаво изказване" и "необмислено изказване". Въпреки че не смятам, че тези определения са обидни, моля приемете извиненията ми, ако Вие ги приемате за такива.

Сега на въпроса.

Вие описвате един проблем, причинен от данъчните служби (за фирмите, които търсят инвеститори). Точно на такива проблеми аз предлагам решение.

Моето предложение е премахване на подоходния данък. Аз прилагам и дълъг списък с аргументи към него. И всеки един от тези аргументи е в отговор на някаква конкретна критика към предложението ми.

Моята идея не е нихилизъм, а е по-конструктивна от всичко предложено до сега - тя дава система за организиране на обществото, която теоретично е безпогрешна и е напълно приложима на практика.

Предложението ми може да се формулира накратко като "Неприкосновеност на частната собственост". То е много подобно на "Неприкосновеност на човешкия живот", а за последното знаем че дава изключително добри резултати.

Казвате, че трябва първо да се научим да си плащаме данъците. Е, добре де, това значи да вървим против личния си интерес. Защо да плащам данъци, отговорете ми.

Защо?

Аз ви предлагам система, която работи по-добре от данъчната и при която няма да трябва да плащам данъци. Следователно защо да плащам данъци? Нелогично би било.

Казвате, че сте бил чиновник и че не сте взимал подкуп. Ами Слава на Бога, че има хора като вас. Много ви благодаря. Само дето можете ли да гарантирате, че тези след вас няма да се корумпират? А за тези които идват след тях?

Какво спира хората от това да се корумпират?

Техният морал. Обществото ни деморализира ли се? Деморализира се. Следователно никой никога не може да даде гаранция, че държавният чиновник няма да се корумпира.

Нека мислим по-далеч от носа си, моля ви.

Казвате, че е добре да подкрепяме правителството си. Ами добре де, аз го подкрепям. Но няма да го подкрепя с парите си. Аз предпочитам да давам парите си на обикновените хора, които ми дават нещо, а не на правителството което предимно ми пречи.

В последните две години и половина съм внесъл предостатъчно средства в страната - това е помощ. Да си плащаш данъците не помага никому, защото така парите ти отиват не по предназначение и не в джоба на когото трябва.

Французите били доволни, че държавата им прави пътища. Ами хубаво. Аз не искам държавата да ми прави пътищата. Искам да има конкуренция и да мога да избирам коя фирма да ми ги прави. Защото сега пак ми ги прави фирма, само че няма конкуренция ами ги прави фирмата на приятеля на някой висш държавен чиновник.

И затова и пътищата ни са едни първокласни...

Поздрави и успехи през Новата Година,
Велин

Коментирайте изказването ТУК!